Autor Wiadomość
Kamtek
PostWysłany: Pon 15:25, 13 Lut 2006    Temat postu:

Koala napisał:
Do teatru z nim!

Laughing
Koala
PostWysłany: Pon 15:24, 13 Lut 2006    Temat postu:

A burdel to nie miejsce Rolling Eyes

Do teatru z nim!
Wujek Przecinak
PostWysłany: Pon 15:12, 13 Lut 2006    Temat postu:

Anonymous napisał:
to nie jest nawet miejsce, tylko jakiś burdel...


Panie Adminie, juhuuuuuuuu.
To jest temat żywieniowy a nie książka skarg i zażaleń :] .
Gość
PostWysłany: Pon 14:54, 13 Lut 2006    Temat postu:

to nie jest nawet miejsce, tylko jakiś burdel...
Wujek Przecinak
PostWysłany: Pon 12:36, 13 Lut 2006    Temat postu:

Anonymous napisał:
o ja was pierdole... to ma byc forum rezerwowe? to jest raczej tandetna parodia forum... FMRotfl byłoby z was dumne...


Powiem najgrzeczniej jak można. Jak się nie podoba to wypier... To miejsce dla spragnionych kontaktu i miłości wszelakiej. Jak szukasz doznań intelektualnych idź do biblioteki lub na loda.
Gość
PostWysłany: Pon 12:28, 13 Lut 2006    Temat postu:

o ja was pierdole... to ma byc forum rezerwowe? to jest raczej tandetna parodia forum... FMRotfl byłoby z was dumne...
m0kE
PostWysłany: Pon 1:12, 13 Lut 2006    Temat postu:

no narazie Smile
wenger
PostWysłany: Pon 1:11, 13 Lut 2006    Temat postu:

Ide spać ,dobranoc.
m0kE
PostWysłany: Pon 1:11, 13 Lut 2006    Temat postu:

U mnie skalda sie sos z : Ketchup ,,TortexP dla mnei najlepszy bo z oregano Razz, papryki, pieprze, czosnek wycisniety, curry, chilli, pieprz cayane, przyprawa do pizzy i oregano Mr. Green
Wujek Dobra Rada
PostWysłany: Pon 1:09, 13 Lut 2006    Temat postu:

m0kE napisał:
Knor jest naprawde dobry !! Tj. ciasto Smile Sosik ma zajebisty smak ale jak dla mnie za malo go i za malo pikantny jest ;P


No fakt, troche mało i na to trudno coś poradzic, trzeba z czyms swoim wymieszac ale co do ostrości to od czego jest chilli ??
m0kE
PostWysłany: Pon 1:07, 13 Lut 2006    Temat postu:

Wujek Dobra Rada napisał:
wenger napisał:
Zajażyłem ,o tym proziaku to tak na marginesie( pełno tego wszędzie) .Przekonałes mnie do tego Knora, muszę spróbowac


Próbuj, próbuj. Sześć blaszek kosztuje a więc tyle co za "prozaika" Razz


A nawet mi nie mow . Prozaiki sa ochydne Smile Jedyne co mi smakuje to takie cos z biedronki gdzie sa 2 pizze (z szynka) i na to kupa sera odemnie + oregano
m0kE
PostWysłany: Pon 1:06, 13 Lut 2006    Temat postu:

Knor jest naprawde dobry !! Tj. ciasto Smile Sosik ma zajebisty smak ale jak dla mnie za malo go i za malo pikantny jest ;P
Wujek Dobra Rada
PostWysłany: Pon 1:06, 13 Lut 2006    Temat postu:

wenger napisał:
Zajażyłem ,o tym proziaku to tak na marginesie( pełno tego wszędzie) .Przekonałes mnie do tego Knora, muszę spróbowac


Próbuj, próbuj. Sześć blaszek kosztuje a więc tyle co za "prozaika" Razz
wenger
PostWysłany: Pon 1:04, 13 Lut 2006    Temat postu:

Zajażyłem ,o tym proziaku to tak na marginesie( pełno tego wszędzie) .Przekonałes mnie do tego Knora, muszę spróbowac
m0kE
PostWysłany: Pon 1:03, 13 Lut 2006    Temat postu:

Jabol ja sos robie wlasny a to tylko dodaje Mr. Green
Wujek Dobra Rada
PostWysłany: Pon 1:02, 13 Lut 2006    Temat postu:

wenger napisał:
Nigdy nie próbowałem , wolę gotową i najlepiej żeby ciasto było z pieca.Nienawidzę podgrzewanych proziaków to profanacja pizzy.Ale ciekawy termat daj znać jak znajdziesz złoty przepis.


nie, nie, nie. Nie zajazyłeś Razz. Pizza Knorra to nie jest żaden "podgrzewany prozaik". W opakowaniu masz ciasto DO ZROBIENIA do którego dodajesz trochę wody, wyrabiasz a potem idzie maka aby sie nie kleiło. No i jest tez sosik w proszku do zrobienia.
wenger
PostWysłany: Pon 0:59, 13 Lut 2006    Temat postu:

m0kE napisał:
Dobra zmieniam temata Smile Co powiecie na temat ciasta do pizzy :> Ja ostatnio probowalem to z Knóra Smile Powiem ze nie jest zle Smile Tylko ze w cholere cza jes rozwalkowac zeby wyszlo cieniutkie

Nigdy nie próbowałem , wolę gotową i najlepiej żeby ciasto było z pieca.Nienawidzę podgrzewanych proziaków to profanacja pizzy.Ale ciekawy termat daj znać jak znajdziesz złoty przepis.
Wujek Dobra Rada
PostWysłany: Pon 0:58, 13 Lut 2006    Temat postu:

wenger napisał:
Tłuszczu się nie wlewa na patelnie tylko smaruje wacikiem nasaczonym w oleju.


Co kraj to obyczaj Smile. Jeśli już ma być porządnie to zamiast wacika pędzelek powinien byc Razz
Wujek Dobra Rada
PostWysłany: Pon 0:57, 13 Lut 2006    Temat postu:

m0kE napisał:
Dobra zmieniam temata Smile Co powiecie na temat ciasta do pizzy :> Ja ostatnio probowalem to z Knóra Smile Powiem ze nie jest zle Smile Tylko ze w cholere cza jes rozwalkowac zeby wyszlo cieniutkie


Mistrzostwo Mr. Green. Moja ulubiona pizza to własnie ta z "półproduktów" Knorra Smile. Ciasto robi się szybciutko, sosik też (ten to dopiero pyszny jest Wink). Pizze rozwałkowuje na najwiekszej blasze jaka mam i robie prostokątną Smile. Jest naprawde dobra,

Kiedyś też sam robiłem ciasto do pizzy, parę razy wyszła super ale jednak zgadzam się z opinia która kiedys usłyszałem że zrobienie dobrego ciasta do pizzy to najprawdziwsza sztuka. Albo mi wychodził zakalec, albo drożdżami jebało, albo wogóle niewyrosło Very Happy . Za dużo zachodu.
wenger
PostWysłany: Pon 0:54, 13 Lut 2006    Temat postu:

Tłuszczu się nie wlewa na patelnie tylko smaruje wacikiem nasaczonym w oleju.
m0kE
PostWysłany: Pon 0:53, 13 Lut 2006    Temat postu:

Dobra zmieniam temata Smile Co powiecie na temat ciasta do pizzy :> Ja ostatnio probowalem to z Knóra Smile Powiem ze nie jest zle Smile Tylko ze w cholere cza jes rozwalkowac zeby wyszlo cieniutkie
Wujek Dobra Rada
PostWysłany: Pon 0:49, 13 Lut 2006    Temat postu:

m0kE napisał:
Wujek Dobra Rada napisał:
A tak tylko powiem że dla mnie jednym z moich największych wyczynów kulinarnych jest nauczenie się przewracania naleśników poprzez ich podrzucanie Mr. GreenMr. GreenMr. Green. Dla osoby tak kalekiej manualnie jak ja to sztuka Smile.


I bez oblania sie tluszcze Razz :>


BEZ. Taki zgrabny jestem. A poza tym jak robisz nalesniki to przeciez odrobina oleju tylko idzie Smile.
ale to dobra sprawa jest bo możesz mieszać bez używania żadnego narzędnia. Wrzucisz przyprawy, machniesz ze cztery razy i wszystko super wymieszane. Jak u Makłowicza albo Pascala jakiego Mr. Green.
Wujek Dobra Rada
PostWysłany: Pon 0:47, 13 Lut 2006    Temat postu:

wenger napisał:
Łupy to se chyba umiesz obrać ?


No tak ale o tym rozsmarowaniu to napisales w taki sposób jakbys całość rozsmarowywał Wink. Ja chyba jednak zostane przy softowej wersji czyli przy masełku czosnkowym Smile
m0kE
PostWysłany: Pon 0:47, 13 Lut 2006    Temat postu:

Wujek Dobra Rada napisał:
A tak tylko powiem że dla mnie jednym z moich największych wyczynów kulinarnych jest nauczenie się przewracania naleśników poprzez ich podrzucanie Mr. GreenMr. GreenMr. Green. Dla osoby tak kalekiej manualnie jak ja to sztuka Smile.


I bez oblania sie tluszcze Razz :>
wenger
PostWysłany: Pon 0:45, 13 Lut 2006    Temat postu:

Łupy to se chyba umiesz obrać ?
Wujek Dobra Rada
PostWysłany: Pon 0:45, 13 Lut 2006    Temat postu:

A tak tylko powiem że dla mnie jednym z moich największych wyczynów kulinarnych jest nauczenie się przewracania naleśników poprzez ich podrzucanie Mr. GreenMr. GreenMr. Green. Dla osoby tak kalekiej manualnie jak ja to sztuka Smile.
m0kE
PostWysłany: Pon 0:40, 13 Lut 2006    Temat postu:

No wlasnie Smile I nie rozpierdala to ryja :>
Wujek Dobra Rada
PostWysłany: Pon 0:40, 13 Lut 2006    Temat postu:

wenger napisał:
Jasne że karczek i to przygotowany dzień wcześniej w zalewie. Główke czosnku piekę w całosci i robię grzanki z chleba. Gorą cy czosnek rozsmaruje się jak masło


Apropo tego czosnku. Całą główke pieczesz ?? A co potem z łupinkami, nie przeszkadzają ??
m0kE
PostWysłany: Pon 0:39, 13 Lut 2006    Temat postu:

Jabol : przepis napewno wyproboje Smile
Ja no lubie robic zasmazke do spaghetti : czosnek rumienimy do tego przecier i pomidory i do ,,gara" :O
Wujek Dobra Rada
PostWysłany: Pon 0:38, 13 Lut 2006    Temat postu:

m0kE napisał:
mmmmmmmmmmmm Smile ale mi smaka narobiles Smile


Jutro możesz sobie zrobić. Kup wychodzi tanio i super smacznie Smile
wenger
PostWysłany: Pon 0:38, 13 Lut 2006    Temat postu:

Na pewno spróbuje ! Na koniec posypujemy wszystko parmezanem !
To do sosu.
Co do zalewy : olej + dużo przyprawy grillowej kamisa+papryka czerwona słodka i czosnek i co tam jest pod ręka. Na kazda warstwe mięsa plasterki cebuli i ukladamy w góre i przykrywamy- po kilku godzinach efekt murowany.
Wujek Dobra Rada
PostWysłany: Pon 0:36, 13 Lut 2006    Temat postu:

wenger napisał:
Jasne że karczek i to przygotowany dzień wcześniej w zalewie. Główke czosnku piekę w całosci i robię grzanki z chleba. Gorą cy czosnek rozsmaruje się jak masło


Ale karkóweczke też trzeba dobrze zrobić. Różne zalewy sa dobre ale dla mnie najlepsza, najprotsza, najtańjsza i najbardziej dostępna metoda to karkóweczka w MUSZTARDZIE Mr. Green. Kupujemy musztarde, na talerzyk ją i obtaczamy w niej karke jak zwykły kotlet a potem na grill. W trakcie możemy ja jeszcze smarowac musztarda przy pomocy pędzelka. Efekt zajebisty Mr. Green. I do tego musztarda albo sosik czosnkowy.
m0kE
PostWysłany: Pon 0:34, 13 Lut 2006    Temat postu:

mmmmmmmmmmmm Smile ale mi smaka narobiles Smile
Wujek Dobra Rada
PostWysłany: Pon 0:34, 13 Lut 2006    Temat postu:

wenger napisał:
Aaaa czosnek !?! No to słuchajcie. Sos spagetti a la wenger: dwa ząbki czosnku rozgniecione + trzy łyżki oliwy z oliwek+bazylia z doniczki--- lekko podgrzać. Do tego pomidory z puszki+ fasola bonduelle(jesli współlokatorom to nie przeszkadza).Wszystko mieszamy+makaron al dente+ wino czerwone( dobra może być z lidla hiszpańskie za 7 zł)Smacznego!


Ja robie troche inaczje:

Pierw solidnie sparzamy pomidorki i obieramy je ze skórki. Pzobywamy sie szczypułki, kroimy na byle jak na ćwiartki i wrzucamy na patelnie gdzie już grzeje sie odrobina oliwy. Do tego wszystkiego wrzucamy tyle rozgniecionych ząbków czosnku ile mamy pomidorów. Wazne jest aby z tym "zabiegiem" poczekac chwile az pomidory zaczną się rozpadać bo niezbyt porzadane jest wrzucenie czosnku bezpośrednio na rozgrzana oliwe i zrumienie go :/. Mieszamy, mieszamy, powoli powstaje nam sos. Do tego 2-3 łyzeczki koncentratu pomidorowego dla podkreślenia koloru i zintensyfikowania smaku (ale słówko piepszłem Razz). Do tego możemy wrzucić czerwoną fasole, kukurydze albo papryke, co kto lubi. Pomidorki dalej pocą się na oliwie a tymczasem na drugiej patelni podsmażamy mięsko, ja preferuje pierś albo mielone. Doprawiamy według własnego uznania. Ja polecam: curry, pieprz biały, bazylie, chilli i sporo słodkiej papryki standartowo jako "koloryzator" który nada mięsku ładnej barwy i fajnego posmaku. Jak już mamy mięsko podsmażone to wrzucamy je do sosiku pomidorowego który dalej dusimy przez pare minutek i dodajemy jeden z najwazniejszych składników: cukier. Nie mozemy o nim zapomniec, odrobina cukru jest niezbedna aby złamać naturalna kwasność pomidorów i koncentratu. Słodzimy, mieszamy, próbujemy do uzyskania oczekiwanego efektu. No i na koniec doprawiamy, podstawa to spora ilość startego oregano i bazylii. Reszta według uznania. Do tego makaronik i szamiemy. Czas przygotowania około 40 minut Mr. Green.

Przepis napisałem w taki sposób że nawet absolutny debil w dziedzinie kulinarnej sobie poradzi Smile.
wenger
PostWysłany: Pon 0:30, 13 Lut 2006    Temat postu:

Jasne że karczek i to przygotowany dzień wcześniej w zalewie. Główke czosnku piekę w całosci i robię grzanki z chleba. Gorą cy czosnek rozsmaruje się jak masło
m0kE
PostWysłany: Pon 0:25, 13 Lut 2006    Temat postu:

karczek Smile Do tego dip czosnkowy, tzatzyki i maselko czosnkowe Smile
wenger
PostWysłany: Pon 0:23, 13 Lut 2006    Temat postu:

Chłopaki jest zima może by tu letni nastrój zrobić ? Co wrzucacie na grilla ?
m0kE
PostWysłany: Pon 0:16, 13 Lut 2006    Temat postu:

moje uwagi : fasoli nie lubie wiec bez Razz
wino : Caleris z bierdornki za 4 zl Razz do wszystkiego pasuje
wenger
PostWysłany: Pon 0:15, 13 Lut 2006    Temat postu:

Aaaa czosnek !?! No to słuchajcie. Sos spagetti a la wenger: dwa ząbki czosnku rozgniecione + trzy łyżki oliwy z oliwek+bazylia z doniczki--- lekko podgrzać. Do tego pomidory z puszki+ fasola bonduelle(jesli współlokatorom to nie przeszkadza).Wszystko mieszamy+makaron al dente+ wino czerwone( dobra może być z lidla hiszpańskie za 7 zł)Smacznego!
wenger
PostWysłany: Pon 0:04, 13 Lut 2006    Temat postu:

No własnie zapomniałem. Jak jest czym przepić to można i pepperoni dorzucić.

Dawać nasze forum, bo w tym już się wszystkim ****doli.

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group