Forum cmf rezerwa Strona Główna cmf rezerwa
Krótki opis Twojego forum [ustaw w panelu administracyjnym]
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Jedzenie ogółem pojęte. Musztarda
Idź do strony 1, 2  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum cmf rezerwa Strona Główna -> Gawędy
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
ffl
Przyjaciel rasta



Dołączył: 11 Lut 2006
Posty: 126
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Nie 18:52, 12 Lut 2006    Temat postu: Jedzenie ogółem pojęte. Musztarda

I na temat proszę

Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez ffl dnia Nie 18:56, 12 Lut 2006, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
m0kE
Pan Moderator I



Dołączył: 11 Lut 2006
Posty: 401
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 4/5
Skąd: Bronx Południowy 071 Parafia Ghetto

PostWysłany: Nie 18:53, 12 Lut 2006    Temat postu:

Dzisiaj zrobilem sobie piers kurczaka w curry papryce zapiekana w czosnku i do tego tzatzyki z frytkami Smile Mniam mniam polecam Wam

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Wujek Przecinak
Jam Łasica



Dołączył: 11 Lut 2006
Posty: 418
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 3/5
Skąd: Z rzeźni.

PostWysłany: Nie 18:53, 12 Lut 2006    Temat postu:

Aaa a gdzie musztarda Evil or Very Mad . Fąfel ty moderatorska wieprzowino.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
biskup




Dołączył: 12 Lut 2006
Posty: 3
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: ukraina

PostWysłany: Nie 19:09, 12 Lut 2006    Temat postu:

schabowy z ziemniaczkami

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
devon4




Dołączył: 12 Lut 2006
Posty: 22
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Nie 21:47, 12 Lut 2006    Temat postu:

Ketchup rulesz (wymawiać Keczup[dla niektorych Keczap] ruls) Smile

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Wujek Dobra Rada




Dołączył: 12 Lut 2006
Posty: 58
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Nie 21:51, 12 Lut 2006    Temat postu:

devon4 napisał:
Ketchup rulesz (wymawiać Keczup[dla niektorych Keczap] ruls) Smile


Phi, kiedyś tak ale teraz uwazam że dressingu czosnkowego domowej roboty to nic nie przebije

A właśnie sobie szamie pity nafaszerowane kurczaczkiem w ziołach (marynował się skurczybyk 5 godzin Mr. Green) na ostro, odrobinka świeżych warzywek i farszem pomidorowo-fasolowo-pieczarkowo-kukurydzainym (cos jak farsz do burito) Mr. Green. Łącznie godzinka roboty ale efekt boski.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
m0kE
Pan Moderator I



Dołączył: 11 Lut 2006
Posty: 401
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 4/5
Skąd: Bronx Południowy 071 Parafia Ghetto

PostWysłany: Nie 21:52, 12 Lut 2006    Temat postu:

Dresing tak !!! Gyros TAK !! TZATZYKI KURDE TAK X 100 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Brynglu
Ty nie dostaniesz rangi



Dołączył: 11 Lut 2006
Posty: 48
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 2/5

PostWysłany: Nie 21:56, 12 Lut 2006    Temat postu:

Wujek Dobra Rada napisał:
devon4 napisał:
Ketchup rulesz (wymawiać Keczup[dla niektorych Keczap] ruls) Smile


Phi, kiedyś tak ale teraz uwazam że dressingu czosnkowego domowej roboty to nic nie przebije

A właśnie sobie szamie pity nafaszerowane kurczaczkiem w ziołach (marynował się skurczybyk 5 godzin Mr. Green) na ostro, odrobinka świeżych warzywek i farszem pomidorowo-fasolowo-pieczarkowo-kukurydzainym (cos jak farsz do burito) Mr. Green. Łącznie godzinka roboty ale efekt boski.

mądrze gada Cool


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
devon4




Dołączył: 12 Lut 2006
Posty: 22
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Nie 22:37, 12 Lut 2006    Temat postu:

a ja polecam na kolację szczegolnie chleb w cieście a na wierzch mięso(jakaś kiełbasa, czy co tam macie) pod serkiem, oczywiście na koniec ketchup mniam mniam kolacja luksusowa bo na obiad to to się reczej nie daje Smile

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
m0kE
Pan Moderator I



Dołączył: 11 Lut 2006
Posty: 401
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 4/5
Skąd: Bronx Południowy 071 Parafia Ghetto

PostWysłany: Nie 22:38, 12 Lut 2006    Temat postu:

Ej kto da przepis na dressing czosnkowy Smile Dajta mi teraz to se zxrobier BLAGAM!!!

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Wujek Dobra Rada




Dołączył: 12 Lut 2006
Posty: 58
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Nie 22:59, 12 Lut 2006    Temat postu:

Jogurt naturalny, 2-3 ząbki czosnku (tylko muszą być wyciskane, drobniutko siekane i gniecione to nie to), no i przyprawy podług własnego uznania. Ja daję zawsze pieprz, chilli, słodką papryke (dla kolorku), curry i troche soli czosnkowej sam nie wiem po cholere Razz.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Wujek Dobra Rada




Dołączył: 12 Lut 2006
Posty: 58
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Nie 23:00, 12 Lut 2006    Temat postu:

Przepis najbanalniejszy z możliwych bo i nie ma co komplikować jak tak jest naprawdę pysznie Smile






A robi ktoś z was samemu spaghetti ??


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
m0kE
Pan Moderator I



Dołączył: 11 Lut 2006
Posty: 401
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 4/5
Skąd: Bronx Południowy 071 Parafia Ghetto

PostWysłany: Nie 23:07, 12 Lut 2006    Temat postu:

Jabol kocham CIe Mr. Green

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
wenger




Dołączył: 12 Lut 2006
Posty: 14
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: z Arsenalu

PostWysłany: Nie 23:13, 12 Lut 2006    Temat postu:

Polecam po francusku: boef czyli kawał wołowiny najlepiej antrykot.Obsmażamy po 3 min. z każdej strony tak aby w środku bylo czerwone. Do tego obowiązkowo francuska musztarda Amora , kopa frytek i czerwone wino ! Palce lizać !

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Blaugrana
Saviola



Dołączył: 12 Lut 2006
Posty: 8
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Brzeziny k. Kielc

PostWysłany: Nie 23:29, 12 Lut 2006    Temat postu:

Taaaa, Musztarda wymiata Mr. Green

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
m0kE
Pan Moderator I



Dołączył: 11 Lut 2006
Posty: 401
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 4/5
Skąd: Bronx Południowy 071 Parafia Ghetto

PostWysłany: Nie 23:43, 12 Lut 2006    Temat postu:

Teraz moje pytanko Razz Jak nie mam co jesc to wpieprzam zupki chinskie Razz Sa dobre ale trzeba je doprawic. Teraz pytanie do was . Czy jak jecie ZCH to co do nich od siebie dorzucacie

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Blaugrana
Saviola



Dołączył: 12 Lut 2006
Posty: 8
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Brzeziny k. Kielc

PostWysłany: Nie 23:49, 12 Lut 2006    Temat postu:

m0kE napisał:
Teraz moje pytanko Razz Jak nie mam co jesc to wpieprzam zupki chinskie Razz Sa dobre ale trzeba je doprawic. Teraz pytanie do was . Czy jak jecie ZCH to co do nich od siebie dorzucacie

Ja jem Vifony i sa dobrze doprawione, a mocne to nieźle "upalaja ryja". Takie są moje odczucia.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Wujek Dobra Rada




Dołączył: 12 Lut 2006
Posty: 58
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Nie 23:50, 12 Lut 2006    Temat postu:

m0kE napisał:
Jabol kocham CIe Mr. Green


Wiem, wiem Smile

Cytat:
Czy jak jecie ZCH to co do nich od siebie dorzucacie


Chilli i curry. W moim przypadku jest to standartowy zestawik do zupek Smile. Ziół nie ma co stosować, bez przesady. Cheesburgera z Maca nie bedziemy przeciez jeśc w towarzystwie czerwonego, wykwintnego wina to i do zupki ziół dawac nie bendziem Razz.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
m0kE
Pan Moderator I



Dołączył: 11 Lut 2006
Posty: 401
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 4/5
Skąd: Bronx Południowy 071 Parafia Ghetto

PostWysłany: Nie 23:51, 12 Lut 2006    Temat postu:

A to widze ze jabol; tak jak ja dodajesz Mr. Green

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Wujek Dobra Rada




Dołączył: 12 Lut 2006
Posty: 58
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Nie 23:54, 12 Lut 2006    Temat postu:

m0kE napisał:
A to widze ze jabol; tak jak ja dodajesz Mr. Green


Chilli jako dopalacz a curry dla smaku i aromatu. Prosta sprawa Smile.

Sekretem potrawy są przyprawy - chyba jedyny mądry tekst z reklamy Mr. Green


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
wenger




Dołączył: 12 Lut 2006
Posty: 14
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: z Arsenalu

PostWysłany: Nie 23:55, 12 Lut 2006    Temat postu:

Do chińskich chcecie coś dodawać ? Dodajcie więcej wody , aby nie paliły ryja!

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
m0kE
Pan Moderator I



Dołączył: 11 Lut 2006
Posty: 401
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 4/5
Skąd: Bronx Południowy 071 Parafia Ghetto

PostWysłany: Nie 23:57, 12 Lut 2006    Temat postu:

A do tego jest popita Smile Ja sie zastanawiam nad wjebaniem tam czosnku Mr. Green

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Wujek Dobra Rada




Dołączył: 12 Lut 2006
Posty: 58
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pon 0:02, 13 Lut 2006    Temat postu:

m0kE napisał:
A do tego jest popita Smile Ja sie zastanawiam nad wjebaniem tam czosnku Mr. Green


Nieeeeeeeeee!! Broń Boże NIE !! Mr. Green. Nie kalaj czegoś tak wspaniałego jak czosnek jakąś nężna Vifonką ... Sad

A tak serio to moim skromnym zdaniem efekt będzie średni, jesli już chcesz mieć posmak czosnku to daj granulowany. Sam za nim nie przepadam zbytnio ale tutaj sprawdzi sie lepiej.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
wenger




Dołączył: 12 Lut 2006
Posty: 14
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: z Arsenalu

PostWysłany: Pon 0:04, 13 Lut 2006    Temat postu:

No własnie zapomniałem. Jak jest czym przepić to można i pepperoni dorzucić.

Dawać nasze forum, bo w tym już się wszystkim ****doli.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
wenger




Dołączył: 12 Lut 2006
Posty: 14
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: z Arsenalu

PostWysłany: Pon 0:15, 13 Lut 2006    Temat postu:

Aaaa czosnek !?! No to słuchajcie. Sos spagetti a la wenger: dwa ząbki czosnku rozgniecione + trzy łyżki oliwy z oliwek+bazylia z doniczki--- lekko podgrzać. Do tego pomidory z puszki+ fasola bonduelle(jesli współlokatorom to nie przeszkadza).Wszystko mieszamy+makaron al dente+ wino czerwone( dobra może być z lidla hiszpańskie za 7 zł)Smacznego!

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
m0kE
Pan Moderator I



Dołączył: 11 Lut 2006
Posty: 401
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 4/5
Skąd: Bronx Południowy 071 Parafia Ghetto

PostWysłany: Pon 0:16, 13 Lut 2006    Temat postu:

moje uwagi : fasoli nie lubie wiec bez Razz
wino : Caleris z bierdornki za 4 zl Razz do wszystkiego pasuje


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
wenger




Dołączył: 12 Lut 2006
Posty: 14
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: z Arsenalu

PostWysłany: Pon 0:23, 13 Lut 2006    Temat postu:

Chłopaki jest zima może by tu letni nastrój zrobić ? Co wrzucacie na grilla ?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
m0kE
Pan Moderator I



Dołączył: 11 Lut 2006
Posty: 401
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 4/5
Skąd: Bronx Południowy 071 Parafia Ghetto

PostWysłany: Pon 0:25, 13 Lut 2006    Temat postu:

karczek Smile Do tego dip czosnkowy, tzatzyki i maselko czosnkowe Smile

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
wenger




Dołączył: 12 Lut 2006
Posty: 14
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: z Arsenalu

PostWysłany: Pon 0:30, 13 Lut 2006    Temat postu:

Jasne że karczek i to przygotowany dzień wcześniej w zalewie. Główke czosnku piekę w całosci i robię grzanki z chleba. Gorą cy czosnek rozsmaruje się jak masło

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Wujek Dobra Rada




Dołączył: 12 Lut 2006
Posty: 58
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pon 0:34, 13 Lut 2006    Temat postu:

wenger napisał:
Aaaa czosnek !?! No to słuchajcie. Sos spagetti a la wenger: dwa ząbki czosnku rozgniecione + trzy łyżki oliwy z oliwek+bazylia z doniczki--- lekko podgrzać. Do tego pomidory z puszki+ fasola bonduelle(jesli współlokatorom to nie przeszkadza).Wszystko mieszamy+makaron al dente+ wino czerwone( dobra może być z lidla hiszpańskie za 7 zł)Smacznego!


Ja robie troche inaczje:

Pierw solidnie sparzamy pomidorki i obieramy je ze skórki. Pzobywamy sie szczypułki, kroimy na byle jak na ćwiartki i wrzucamy na patelnie gdzie już grzeje sie odrobina oliwy. Do tego wszystkiego wrzucamy tyle rozgniecionych ząbków czosnku ile mamy pomidorów. Wazne jest aby z tym "zabiegiem" poczekac chwile az pomidory zaczną się rozpadać bo niezbyt porzadane jest wrzucenie czosnku bezpośrednio na rozgrzana oliwe i zrumienie go :/. Mieszamy, mieszamy, powoli powstaje nam sos. Do tego 2-3 łyzeczki koncentratu pomidorowego dla podkreślenia koloru i zintensyfikowania smaku (ale słówko piepszłem Razz). Do tego możemy wrzucić czerwoną fasole, kukurydze albo papryke, co kto lubi. Pomidorki dalej pocą się na oliwie a tymczasem na drugiej patelni podsmażamy mięsko, ja preferuje pierś albo mielone. Doprawiamy według własnego uznania. Ja polecam: curry, pieprz biały, bazylie, chilli i sporo słodkiej papryki standartowo jako "koloryzator" który nada mięsku ładnej barwy i fajnego posmaku. Jak już mamy mięsko podsmażone to wrzucamy je do sosiku pomidorowego który dalej dusimy przez pare minutek i dodajemy jeden z najwazniejszych składników: cukier. Nie mozemy o nim zapomniec, odrobina cukru jest niezbedna aby złamać naturalna kwasność pomidorów i koncentratu. Słodzimy, mieszamy, próbujemy do uzyskania oczekiwanego efektu. No i na koniec doprawiamy, podstawa to spora ilość startego oregano i bazylii. Reszta według uznania. Do tego makaronik i szamiemy. Czas przygotowania około 40 minut Mr. Green.

Przepis napisałem w taki sposób że nawet absolutny debil w dziedzinie kulinarnej sobie poradzi Smile.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
m0kE
Pan Moderator I



Dołączył: 11 Lut 2006
Posty: 401
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 4/5
Skąd: Bronx Południowy 071 Parafia Ghetto

PostWysłany: Pon 0:34, 13 Lut 2006    Temat postu:

mmmmmmmmmmmm Smile ale mi smaka narobiles Smile

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Wujek Dobra Rada




Dołączył: 12 Lut 2006
Posty: 58
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pon 0:36, 13 Lut 2006    Temat postu:

wenger napisał:
Jasne że karczek i to przygotowany dzień wcześniej w zalewie. Główke czosnku piekę w całosci i robię grzanki z chleba. Gorą cy czosnek rozsmaruje się jak masło


Ale karkóweczke też trzeba dobrze zrobić. Różne zalewy sa dobre ale dla mnie najlepsza, najprotsza, najtańjsza i najbardziej dostępna metoda to karkóweczka w MUSZTARDZIE Mr. Green. Kupujemy musztarde, na talerzyk ją i obtaczamy w niej karke jak zwykły kotlet a potem na grill. W trakcie możemy ja jeszcze smarowac musztarda przy pomocy pędzelka. Efekt zajebisty Mr. Green. I do tego musztarda albo sosik czosnkowy.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
wenger




Dołączył: 12 Lut 2006
Posty: 14
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: z Arsenalu

PostWysłany: Pon 0:38, 13 Lut 2006    Temat postu:

Na pewno spróbuje ! Na koniec posypujemy wszystko parmezanem !
To do sosu.
Co do zalewy : olej + dużo przyprawy grillowej kamisa+papryka czerwona słodka i czosnek i co tam jest pod ręka. Na kazda warstwe mięsa plasterki cebuli i ukladamy w góre i przykrywamy- po kilku godzinach efekt murowany.


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez wenger dnia Pon 0:44, 13 Lut 2006, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Wujek Dobra Rada




Dołączył: 12 Lut 2006
Posty: 58
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pon 0:38, 13 Lut 2006    Temat postu:

m0kE napisał:
mmmmmmmmmmmm Smile ale mi smaka narobiles Smile


Jutro możesz sobie zrobić. Kup wychodzi tanio i super smacznie Smile


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
m0kE
Pan Moderator I



Dołączył: 11 Lut 2006
Posty: 401
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 4/5
Skąd: Bronx Południowy 071 Parafia Ghetto

PostWysłany: Pon 0:39, 13 Lut 2006    Temat postu:

Jabol : przepis napewno wyproboje Smile
Ja no lubie robic zasmazke do spaghetti : czosnek rumienimy do tego przecier i pomidory i do ,,gara" :O


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Wujek Dobra Rada




Dołączył: 12 Lut 2006
Posty: 58
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pon 0:40, 13 Lut 2006    Temat postu:

wenger napisał:
Jasne że karczek i to przygotowany dzień wcześniej w zalewie. Główke czosnku piekę w całosci i robię grzanki z chleba. Gorą cy czosnek rozsmaruje się jak masło


Apropo tego czosnku. Całą główke pieczesz ?? A co potem z łupinkami, nie przeszkadzają ??


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
m0kE
Pan Moderator I



Dołączył: 11 Lut 2006
Posty: 401
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 4/5
Skąd: Bronx Południowy 071 Parafia Ghetto

PostWysłany: Pon 0:40, 13 Lut 2006    Temat postu:

No wlasnie Smile I nie rozpierdala to ryja :>

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Wujek Dobra Rada




Dołączył: 12 Lut 2006
Posty: 58
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pon 0:45, 13 Lut 2006    Temat postu:

A tak tylko powiem że dla mnie jednym z moich największych wyczynów kulinarnych jest nauczenie się przewracania naleśników poprzez ich podrzucanie Mr. GreenMr. GreenMr. Green. Dla osoby tak kalekiej manualnie jak ja to sztuka Smile.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
wenger




Dołączył: 12 Lut 2006
Posty: 14
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: z Arsenalu

PostWysłany: Pon 0:45, 13 Lut 2006    Temat postu:

Łupy to se chyba umiesz obrać ?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
m0kE
Pan Moderator I



Dołączył: 11 Lut 2006
Posty: 401
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 4/5
Skąd: Bronx Południowy 071 Parafia Ghetto

PostWysłany: Pon 0:47, 13 Lut 2006    Temat postu:

Wujek Dobra Rada napisał:
A tak tylko powiem że dla mnie jednym z moich największych wyczynów kulinarnych jest nauczenie się przewracania naleśników poprzez ich podrzucanie Mr. GreenMr. GreenMr. Green. Dla osoby tak kalekiej manualnie jak ja to sztuka Smile.


I bez oblania sie tluszcze Razz :>


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum cmf rezerwa Strona Główna -> Gawędy Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

 
Skocz do:  
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin